De Tijd is het enige nieuwsmedium in België met een aparte cel toegewijd aan data-analyse en visualisatie. Daarmee zijn we koploper en sluiten we ons aan bij vergelijkbare Europese kwaliteitsmedia die volop inzetten op datagedreven journalistiek. Met eigen rekenwerk creëren we nieuws en geven we onze analyses extra diepgang. Via visuele explainers loodsen we onze lezers door complexe onderwerpen en onze dashboards vormen een centraal punt waar de belangrijkste indicatoren te vinden zijn over langlopende dossiers. Deze projecten winnen prijzen, worden geciteerd door vakexperts en bereiken een breed publiek.

Om ons datateam te versterken zijn we op zoek naar een cijfervaardige journalist die de brug kan slaan tussen journalistiek, datawetenschappen en digital storytelling.

Wat houdt de job in?

  • Je bedenkt originele verhalen die de belangrijkste thema’s van het moment helpen begrijpen op basis van data, en bent in staat om die zelf uit te werken.
  • Je ondersteunt de redactie bij het verwerken en visualiseren van kwantitatieve gegevens.
  • Je bent een creatieveling die met visuele verhalen complexe thema’s begrijpbaar kan maken voor een breed publiek.

Wie zoeken we?

  • Een basiskennis statistiek of de bereidheid om die in sneltempo te verwerven.
  • Goede kennis van excel en andere tools waarmee je grote hoeveelheden data kunt verwerken zoals python, R of javascript.
  • Een vlotte pen die bij voorkeur al een eerste ervaring achter de rug heeft in de journalistiek.
  • Een frisse blik op de actualiteit die kansen ziet om met data de nieuwsdossiers van De Tijd op de kaart te zetten en uit te diepen.

Wat bieden we?

Mediafin is een jonge, op groei gefocuste mediagroep die volop de kansen grijpt die digitale kanalen bieden. We bieden je een voltijdse redactiefunctie bij De Tijd, een competitief salaris aangevuld met extralegale voordelen. Je krijgt perspectief op een stapsgewijze loopbaan met opleidingen op maat.

 

Interesse?

Stuur je cv en motivatiebrief naar jobs@mediafin.be.